Veikkaus.fi Jokeri

Veikkauksen pelihistoriassa ei takavuosina liian usein uutuuksia julkaistu. Veikkauksen alkuvaiheessahan Vakioveikkaus oli pitkään sen lippulaiva, kunnes vuonna 1971 Lotto räjäytti kertaheitolla pankin ja valtasi ennennäkemättömän suosion kansan keskuudessa. Seuraava uutuus, eli Jokeri tuotiin markkinoille vuonna 1978, jolloin se oli mukana vuoden ensimmäisellä kierroksella ja lauantai-illan Lottoarvonta oli vihdoin saanut lisää täytettä. Veikkauksen Jokeri tuotiin markkinoille jälkikäteen katsottuna varsin ovelin keinoin. Vuonna 1978 ei mitään sähköisiä järjestelmiä ollut olemassa, vaan Lottokupongit olivat fyysisiä kuponkeja, joiden toinen osa jäi asiakkaille.

Koska Lotto oli niin suosittu, Veikkaus laittoi Jokerinumeron Lottokuponkiin, josta asiakas taas saattoi valita, osallistuuko arvontaan vai ei. Melko pian Jokerin lanseerauksen jälkeen alkoikin liikkua erilaisia huhumyllyjä, joissa kerrottiin kauhutarinoita ihmisistä, jotka olivat jättäneet Jokerin pelaamatta sekä vahingossa tarkastaneet rivinsä. Hyvän tarinan loppuhan oli tietenkin se, että tuolla rivillähän olisi luonnollisesti voitettu Jokerin täysosuma. Vielä tänä päivänäkään ei ole selvää, oliko kyse Veikkauksen loistavasta sissimarkkinoinnista, vai yksinkertaisesti kiertämään laitetusta urbaanista legendasta. Mainittakoon tässä, että vasta vuonna 1999 pelaajille annettiin mahdollisuus oman Jokeri-numeron luontiin. Oli miten oli, Jokerin suosio kasvoi kyllä varsin nopeaan tahtiin.

Veikkaus.fi Jokeri-pelin kehittyminen aikojen saatossa

Alun perin Jokerin idea oli saada oikeat numerot vasemmalta oikealle. Vuonna 2009 tehtiin pelin ideologiaan kuitenkin todella suuri remontti, kun säännöt muutettiin sellaisiksi, että pelaajalle riittää se, että oikea numero on oikealla paikalla. Jokerinumero oli pelin alkuvaiheissa kuusinumeroinen, mutta jo vuonna 1982 se muutettiin seitsennumeroiseksi. Viimeisin suurempi uudistus Jokerissa tapahtui vuonna 2015, kun voittoluokat muutettiin päävoittoa lukuun ottamatta kiinteiksi ja Jokeriin lisättiin samalla Tuplaus. Jokeririvin hinta on tällä hetkellä 2€ ja jos pelaaja haluaa mukaan Tuplauksen, on rivin arvo tällöin 3€. Tuplauksen idea on varsin yksinkertainen – jos pelatun rivin viimeinen numero on oikein ja siinä on Tuplaus, voittaa pelaaja mahdolliset voittonsa tuplana.

Jokerin palautusprosentti vain reilut 50%!

Kellekään tuskin tulee yllätyksenä, että Jokerinkin peliehdot ovat suorastaan kammottavat pelaajia kohtaan. Hieman päälle 50%:n palautus, ei saa käsiä hyvällä tahdollakaan nousemaan ilmaan. Jokerissa on mahdollisuus arpoa kymmenen miljoonaa erilaista riviä, joten tästä on helppo laskea, mikä on todennäköisyys saada kaikki oikein, eli todennäköisyys on yhden suhde kymmeneen miljoonaan. Todennäköisyys taas sille, että edes yleensä voittaa jotain, on karkeasti yhden suhde seitsemään. Jokerin voittoluokat ovat siis viimeisen uudistuksen myötä muuttuneet päävoittoa lukuun ottamatta kiinteiksi. Pienin voittoluokka tänä päivänä on kaksi oikein, jolla saa 3 euroa, tuplauksen osuessa voitto on luonnollisesti 6 euroa. Kolmella oikein voittosummat ovat 6 ja 12 euroa, neljällä oikein 50 ja 100 euroa, viidellä oikein 500 ja 1000 euroa ja kuudella oikein 20 000 ja 40 000 euroa. Täysosuman eli seitsemän oikein voittopotti riippuu monesta eri tekijästä, kuten edellisten kierrosten täysosumista ja kierrosvaihdosta, joten se on siis aina kierroskohtainen.

Lotto ja Jokeri ennen samassa kupongissa – Tänä päivänä Jokeri arvotaan jopa kolmesti viikossa

Jokerin tullessa markkinoille vuonna 1978 oli se siis todella tiiviisti yhdessä Loton kanssa. Pelit käyttivät samaa kuponkia ja Jokerilla ei ollut minkäänlaista omaa pelikuponkia. Ajat ovat muuttuneet ja tänä päivänä Jokeria pelataan kolmasti viikossa. Jokeria pelataan edelleen lauantaisin Loton yhteydessä, mutta myös keskiviikkoisin Viking Loton yhteydessä sekä perjantaisin Eurojackpotin yhteydessä. Suurimman vaihdon näistä kolmesta Jokeri-pelistä nappaa klassinen, lauantaina arvottava Jokeri.

Pelaat Veikkauksen pelejä kätevästi osoitteessa Veikkaus.fi

Veikkauksen nettisivut eli Veikkaus.fi tarjoaa tänä päivänä erinomaisen mahdollisuuden pelata netin kautta Veikkauksen pelejä. Pelitilin avaaminen on erittäin helppoa ja tämän jälkeen pelaaminen on varsin yksinkertaista ja voitot asiakas saa luonnollisesti suoraan pelitilille. Jokerin osalta pelaaminen on myös erittäin helppoa, sillä asiakkaan ei tarvitse kuin valita itselleen rivi ja rastittaa mihin kolmesta arvonnasta hän haluaa sen osallistuvan ja maksaa se pelitililtään. Lisäksi asiakkaalla on mahdollisuus osallistua erilaisiin porukkapeleihin osuudellaan. Porukkapeleissä on yleensä käytössä jonkinlaisia järjestelmiä, jossa jonkun numeron kohdalla on useampi vaihtoehto. Järjestelmän hinnan saa helposti laskettua, kun kertoo jokaisen rivin numeroiden määrän keskenään. Järjestelmän maksimikoko on Veikkauksen Jokerissa rajattu 100 riviin.

Jokerin yhteenveto

Veikkauksen Jokeri on yksi sen vanhimmista peleistä, mutta sen suosio ei nykytarjonnassa ole enää kovin kummoinen. Toki se tuo vieläkin hieman yli 5% Veikkauksen liikevaihdosta, mutta se on Viking Loton ohella heikoimmalla tolalla ns. pottipeleistä. Jokerin suosiota on varmastikin syönyt Eurojackpotin suosion huima nousu, joka luonnollisesti näkyy Jokerin pelimäärissä. Jokerin tuplausuudistus auttoi kuitenkin viime vuonna jollain tapaa Jokeria ja sen liikevaihto jopa nousi hieman edellisvuodesta. Tämän päivän valtava pelitarjonta ja Jokerin vaatimattomat peliehdot vieraannuttavat varmasti ainakin nuorempia rahapelin ystäviä hiljalleen kohti dynaamisempia pelimuotoja. Jokerilla on varmasti vanhemmassa ikäpolvessa vielä omat kannattajansa, mutta onkin varsin helppoa todeta, että parempiehtoiset ja vauhdikkaammat pelimuodot tulevat edelleen vähentämään Jokerin peluuta.