NetEnt-slotti esittelyssä – Spinsane!

Takavuosien yksi menestyksekkäimmistä pelitoimittajista (ellei menestyksekkäin) eli NetEnt on aavistuksen kipuillut viime vuosina uusien Spinsane - NetEntpeliensä kanssa. Sellaisia megahittejä, kuin Starburst, Gonzo’s Quest, Dead or Alive tai Twin Spin ei ole saatu ulos viime aikoina – ehkäpä Dead or Alive 2 on yksi tällaisista, mutta sekin on pitkälti päivitetty versio klassisesta ykkösosasta. Yksi viimeisimmistä uutuuksista kantaa nimeä Spinsane – katsotaanpa, onko siinä potentiaalia nousta laatuslottien kategoriaan.

Spinsane on perusteiltaan varsin normaalin oloinen slotti – kolme riviä, viisi rullaa sekä aavistuksen harvinaisempi 27 kiinteää voittolinjaa. Nykytyyliin kaikki linjat ovat aina aktiivisia, joten takavuosien mahdollisuutta valita yksittäisiä linjoja ei ole. Panostustaso on kattava, eli 0,1€ – 500€ per kierros. Peli kuuluu korkean volatiliteetin kategoriaan ja sen RTP on varsin mukava eli 96,25%.

Spinsanen teemana on yksinkertaisesti susi ja siihen liityvä mytologia. Peliä aloittaessa heti ensi pyöräytykset herättävät pelaajan ihmetyksen, sillä Spinsane on siitä harvinainen peli, että se käyttää rullissa tyhjiä merkkejä. Pelissä on vain kolme varsinaista maksavaa merkkiä, erikoismerkkeinä linjoilla 2-5 olevat wildit sekä scatterit. Vaikka varsinaisia merkkejä on vain kolme, on jokaisesta näistä kaksi versiota – normaali sekä Super. Supermerkin tunnistaa siitä, että merkin päällä on kolme suden kynnen jälkeä. Merkit maksavat yhdessä aina pienimmän voiton mukaan, mutta jos voittolinja muodostuu Supermerkeistä, on voitto huomattavasti suurempi. Esimerkki valaisee tilanteen, jos pelin eniten maksava merkki eli susi voitetaan viidelle riville normaalimerkeillä, on voitto 500x kolikkoarvo, jos taas sama voitto saavutetaan supermerkeillä, on voitto 5000x kolikkoarvo.

Pelissä on myös mielenkiintoinen erikoistoiminnallisuus, jossa voittolinja, jossa on sekaisin normaaleita sekä Supermerkkejä mahdollistaa uudelleenpyörityksen, jossa linjan normaalit merkit voivat päivittyä Supermerkeiksi. Ilmaiskierroksia pelaaja voi saada, mikäli hän saa pelialueelle vähintään viisi Scatter-merkkiä. Jokaisesta Scatter-merkistä pelaaja saa 2 ilmaiskierrosta, joten esimerkiksi 7 Scatteria tuo pelaajalle 14 ilmaiskierrosta. Ilmaiskierrosten aikana pelaaja saa jokaiselle kierrokselle vähintään yhden rullan täyteen wild-merkkejä. Jokainen Scatter-merkki ilmaiskierrosten aikana tuo pelaajalle yhden ilmaiskierroksen lisää.

Spinsane on normaaliin NetEntin tyyliin varsin tyylikäs kokonaisuus. Kaikki on sujuvaa ja toiminnallisuus on huippuluokkaa. Peli on varsin mielenkiintoisesti toteutettu ja kerää varmasti ääniä puolesta sekä vastaan. Harvemmin käytetyt tyhjät paikat rullissa tekee pelistä varsin riisutun oloisen, ja se on asia josta ollaan montaa mieltä. Oma arviomme on, että Spinsane ei missään nimessä tule nousemaan NetEntin klassikkopelien joukkoon. Siinä ei sinällään ole mitään puutteita, mutta se on aavistuksen tylsän oloinen kokonaisuus, josta puuttuu laadukkaiden slottien karisma. Monet rahapelien ystävät toki pitävät korkean volatiliteetin sloteista, jotka tarjoavat mahdollisuuden korkeisiin kertavoittoihin. Jos tällaista jännitystä hakee, voi esimerkiksi Dead or Alive 2 olla sittenkin se vaihtoehto?

Viime aikojen NetEntin julkaisuista Spinsane asettuu varmasti keskivaiheille, sen erilainen lähestymistapa herättää varmasti pelaajien mielenkiintoa, mutta eri asia on, kuinka kauan varsin yksinkertaisen konseptin slotti jaksaa miellyttää, kun tarjonta tänä päivänä erilaisten slottien osalta on jo todella mittava.

Pelaa Spinsane-peliä Kalevala Kasinolla!