Wild Worlds – NetEnt-peli esittelyssä!

NetEnt yrittää kovasti palauttaa tasoaan muutaman vuoden takaiseen huippuunsa. Tällä kertaa sen uusin yritys on nimeltään Wild Wild Worlds - NetEntWorlds. Se on 5×5 peliruudukkoon sijoittuva slotti, joka käyttää yhdistettyä cluster- ja avalanche-tekniikkaa pelissään. Cluster-tekniikka tarkoittaa sitä, että sekä vaakaan, että pystyyn sijoittuvat samat symbolit tuovat voiton 3, 4 tai 5 symbolin kokonaisuudessa. Nämä yhdistelmät voivat sijaita missä tahansa pelialueella. Avalanche-tekniikka taas tuhoaa voittavat symbolit ja pelialueelle putoaa uusia symboleita niiden tilalle – kierros jatkuu niin kauan, kun voittoja tulee. Wild Worlds on keskitason varianssin slotti ja sen palautusprosentti on NetEntin yleiseen tapaan korkea – 96,47%.

Pelissä on siis 5×5 – kokoinen peliruudukko, jossa symbolit jakautuvat kolmeen väriin, pelin sankareina toimivien lintujen mukaan: punainen, sininen ja vihreä. Voitot siis maksetaan clustereissa, lukuun ottamatta scatteria, joiden avulla pelaaja voi voittaa ilmaiskierroksia. Toinen erikoismerkki on wild, joita syntyy pelialueelle, kun pelaaja saa 3-5 lintumerkkiä samaan clusteriin – tällöin pelialueen kaikki muut saman värin lintumerkit muuttuvat wildeiksi. Pelissä on myös yksi satunnainen erikoistoiminne Destroy Feature, joka voi siis aktivoitua milloin tahansa sellaisen kierroksen jälkeen, joka ei tuo voittoja. Destroy Featuressa kaikki muut merkit paitsi yksi kolmesta väristä tuhotaan ja pelialue täytetään uudestaan (scattereita ei myöskään tuhota). Pelin kulku voi kuulostaa hieman monimutkaiselta, mutta siihen pääsee varsin nopeasti sisälle pelaamisen myötä.

Kuten monissa tämän päivän sloteissa, myös Wild Worlds tarjoaa parhaat mahdollisuudet suurempiin voittoihin ilmaiskierrosten aikana. Wild Worldsin ilmaiskierrokset saattavat kestää pitkään ja niissä onkin haettu tiettyä sarjakuvamaisuutta. Ilmaiskierrokset aktivoituvat, kun vähintään kolme scatteria on pelialueella – tämän jälkeen siirrytään arpomaan kolmesta maailmasta, mitkä ilmaiskierrokset aktivoituvat.

  • Vihreä – Dark Forest: laajenevat wildit

  • Sininen – Ice World: satunnaiset wildit, jotka pysyvät voittoalueella osuessaan voittoclusteriin

  • Punainen – Fire Lands: 2-4 satunnaista wildia aktivoituu

Ilmaiskierrosten idea on siinä, että sankarimme taistelevat monstereita vastaan, jokainen voittava yhdistelmä vähentää monsterien voimia ja aina monsterin tuhotessaan, aktivoituu aiemmin mainittu wild-toiminne. Jokaisessa maailmassa on ensin kolme ”normaalia” monsteria ja nämä tuhottuaan aktivoituu maailman todellinen monsteri, jolla on useampi osa tuhottavana. Jos pelaaja onnistuu tuhoamaan maailman todellisen monsterin, pääsee hän seuraavaan maailmaan ja uudet ilmaiskierrokset aktivoituvat. Vaikka tämäkin asia kuulostaa monimutkaiselta, ei asia käytännössä onneksi sitä ole, lisäksi ilmaiskierroksissa on potentiaalia, sillä uusien ilmaiskierrosten saanti ei ole mitenkään ylivoimainen tehtävä.

Wild Worlds on omalla tavallaan hauska ja erilainen kokonaisuus, mutta valitettavasti jotain jää tästäkin NetEntin pelistä puuttumaan. Olemme jo pitkään odottaneet jotain todella laadukasta uutuutta NetEntiltä, mutta kovasta yrityksestä huolimatta ei sellaista ole vastaan tullut. Toivottavasti monien rahapelien ystävien pitkään odottama päivitys legendaarisesta Dead or Alive – slotista olisi onnistunut, tuo korkean varianssin peli on jäänyt monien mieleen huikeiden voittojensa ja wild-linjojen myötä. Sitä odotellessa kannattaa toki käydä Wild Worlds kokeilemassa, ainakin jotain erilaista on tarjolla.

Pelaa uutta NetEnt-peliä Kalevala Kasinolla!