Virtuaalista formulaviihdettä tarjolla sarjatauosta huolimatta

Virtuaalista formulaviihdettä tarjolla sarjatauosta huolimattaFormula 1 -kilpailujen peruuntumisen ajan jännitystä tarjoaa uusi F1 Esports Virtual Grand Prix -sarja. Sarjaan osallistuu useita F1-kuljettajia ja se on perustettu tuomaan Formula 1 -faneille virtuaalista kilpailuviihdettä, vaikka käynnissä oleva koronavirusepidemia onkin vaikuttanut useiden urheilusarjojen, myös Formula 1:n kalenteriin.

Virtuaalisia kilpailuja järjestetään kunkin siirretyn Grand Prixin päivämäärällä, ja pelinä toimii Codemastersin suosittu F1 2019. Ensimmäinen kilpailu oli viime viikonloppuna ajettu Virtual Bahrain Grand Prix, jonka osallistujalistalta löytyivät muiden muassa Nico Hülkenberg, Lando Norris ja Johnny Herbert. Jännittävän 14 kierroksen kilpailun voittoon ajoi Formula 2 -luokassa kilpaileva Guanyu Zhou.

Kilpailujen jännittävyyden takaamiseksi autojen suorituskyky on identtinen, eikä säätöjen tekeminen ole mahdollista. Myös vauriot ovat rajoitettuja ja kilpailijat saavat halutessaan käyttää ABS-jarruja sekä luistonestoa. Näin myös kuljettajat, jotka eivät ole niin tottuneita videopelien pelaajia, voivat olla kilpailukykyisiä.

Tällä hetkellä puhtaan viihteellisen sarjan kilpailuja on tarkoitus ajaa toukokuuhun saakka. Kilpailut ovat katsottavissa Formula 1 -sarjan internet-sivun lisäksi sarjan Youtube-, Twitch- ja Facebook-kanavilla. Muina kuin Grand Prix -viikonloppuina Formula 1 järjestää näytöskilpailuja, joissa fanit ympäri maailman voivat mitata taitojaan F1-kuljettajien kanssa.

”On hienoa, että voimme tuoda faneille viihdettä näinä hankalina aikoina virtual GP:n muodossa. On todella valitettavaa, että urheilusarjat ympäri maailman eivät voi kilpailla, mutta tämä on hyvä tilaisuus korostaa E-urheilun mahdollisuuksia”, korosti Formula 1:n digitaalisen liiketoiminnan johtaja Julian Tan.

Sarjan seuraava osakilpailu on Australian Virtual Grand Prix, joka ajetaan 5. huhtikuuta Melbournen radalla.