Veikkauksen tulot pienentyneet merkittävästi

Veikkauksen tulot pienentyneet merkittävästiVeikkauksen fyysisten pelipaikkojen ja kolikkopelien sulkeminen sekä urheiluvedonlyöntimahdollisuuksien heikentyminen on vaikuttanut merkittävästi yhtiön tuloihin. Viikkojen 12-16 toteutunut pelikate oli noin 95 miljoonaa euroa. Ennakoitu kate oli noin 160 miljoonaa, joten siitä on jääty yli 40%.

Veikkaus myös kertoo, että siirtymä yhtiön verkkopelien pariin on ollut hyvin vähäistä. Samalla, kun fyysisten pelien pelikate on jäänyt ennakoidusta 65 miljoonalla, on verkkopelien kate kasvanut yhdellä miljoonalla. Verkkopelien suhteen suosiota ovat saavuttaneet onnenpeli-tuoteryhmä, erityisesti Lotto ja Eurojackpot, joiden pelaaminen ylitti odotukset 4 miljoonalla. Kasvua on myös casinopeleissä, 1,5 miljoonaa. Urheiluvedonlyönnin määrä on sen sijaan jäänyt 4,5 miljoonaa odotuksista.

Uusia asiakkaita Veikkauksen verkkopalveluun on rajoitusten aikana rekisteröitynyt noin 50% tavallista enemmän – normaalitilanteessa rekisteröityneitä on 2000 viikossa, nyt rekisteröityneiden määrä on ollut 3000 viikkoa kohden. Veikkauksen mukaan viikoittain pelaamiseen käytetty rahamäärä on säilynyt muuttuneesta tilanteesta huolimatta ennallaan.