Uusi peli: Gods of Gold

Uusi peli: Gods of GoldPelialan jättiläinen NetEnt on esitellyt uuden Gods of Gold -pelin, jossa seikkaillaan Faaraon haudassa, joka on yllättäen löytynyt muinaisen Mesopotamian alueelta. Tarinan historialliset epätarkkuudet sikseen, sillä pelin todella hauskat ominaisuudet ovat omiaan tekemään siitä erittäin kiehtovan!

Muut ominaisuudet ovat tuttuja Wild-symboleja, uudelleenpyöräytyksiä ja ilmaiskierroksia sun muuta yleisesti kolikkopeleistä löytyvää. Todellinen erikoisuus on kuitenkin InfiniReels-mekaniikka, jota NetEnt käyttää Gods of Goldissa ensimmäistä kertaa.

Peli alkaa 3×3-kentällä, mutta peliin tulee uusia rullia aina, kun viimeksi peliin liitetty rulla tuo lisää voittoja – jos voittoja tulee kaksi, tulee uusia rulliakin kaksi. Yksi pyöräytys voi siis periaatteessa laajentua loputtomiin. Voitoista pelaaja pysyy kärryillä pelin alalaidan voitot sekä wild- ja scatter-symbolit esittävän pienoiskartan avulla. InfiniReels-mekaniikka on todella jännittävä, ja tuo peliin aivan erityislaatuisen kiehtovan elementin.

Win Spins -ilmaiskierrokset käynnistyvät kolmella Scatter-symbolilla, ja siihen nähden, kuinka vaikeaa niiden käynnistäminen on, eivät ne ole kovinkaan mielenkiintoisia. Tuntuu pikemminkin, että ne on ympätty peliin, koska ilmaiskierrokset nyt tapaavat pelien vakiovarustukseen kuulumaan. Jokaisella ilmaiskierroksella kuitenkin voittaa, mutta voitot ovat (tai ainakin meidän kokeilussamme olivat) valitettavan pieniä.

Perinteisesti mobiilipelaamisen eturintamassa kulkeva NetEnt ei tietenkään tuota pettymystä Gods of Goldin suhteen – mobiilipeli skaalautuu hienosti pienelle näytölle ja tarjoaa täysin saman pelikokemuksen kuin pöytäkoneversiokin. Ruudun alan maksimaaliseksi hyödyntämiseksi kuvakkeet poistetaan näkyvistä, kun niitä ei tarvita, mikä takaa selkeän pelinäkymän. Tästä huolimatta kaikki toiminnot ovat käytössä myös mobiilissa.

Mielenkiintoisena kuriositeettina InfiniReels-mekaniikka muistuttaa nimeänsä myötä ReelPlayn hiljattain esittelemää Infinity Reels -mekaniikkaa, mutta NetEntin mukaan yhtiöt ovat toimineet toisistaan riippumatta, ja ovat keskustelleet avoimesti saatuaan tietää toistensa suunnitelmista. Plagiontisyytöksiä siis tuskin on odotettavissa.

Gods of Goldia voit pelata esimerkiksi Kalevalakasinolla!