Todella kova peliuutuus: San Quentin xWays

san-quentin-xways-logoNykyään enää harvemmin käy niin, että uutuuspelit pääsevät yllättämään täysin puskista. Älä ymmärrä väärin, pelitalot julkaisevat säännöllisesti upeita pelejä, mutta jotain todella uutta ja upeaa – sitä ei välttämättä näe edes kerran vuodessa.

Nolimit City on kuitenkin onnistunut luomaan tällaisen pelin – tässä on San Quentin xWays!

Kuten yhteen Jenkkien kuuluisimmista vankiloista viittaava nimi antaa ymmärtää, San Quentin xWays -pelissä seikkaillaan vankilassa, ja tavoitteena on mikäpä muukaan kuin pako. Visuaalisesti peli on upea, ja viisirullaista, vakiomuodossaan kolmirivistä pelikenttää ympäröivät muurit, vartiotornit ja valvontakamerat. Rivien ylä- ja alapuolella on kalterit, joiden takaa voi paljastua voitonmahdollisuutta parantavia lisäsymboleja.

Näistä mielenkiintoisimmat ovat Razor Split -symbolit, jotka tuplaavat kaikki kyseisen rullan symbolit. Jos Razor Split -symboli ilmestyy sekä rivien ylä- ja alapuolelle, jaetaan symbolit neljään osaan.

Pelin muut symbolit ovat päähahmot Beefy Dick (*tirsk*), Loco Luis, Heinrich 3rd, Biker Bill ja Crazy Joe sekä erinäiset vankilamaailman esineet, kuten sytkärit, omatekoiset puukot, käsiraudat ja saippua – jota ei muuten halua pudottaa suihkussa!

Scatter-symboli on vartiotorni – bonuspeli käynnistyy vähintään kolmella symbolilla. Tuolloin pelissä on yksi siirtyvä Wild-symboli – neljällä Scatterilla symboleita on kaksi ja viidellä kolme. Bonuspelin aikana sen käynnistävien rullien ylä- ja alapuoliset kalterit pysyvät jatkuvasti auki, eli pelikenttä kasvaa. Jos Scatter-symboleita ei saa bonuspelin käynnistämiseen vaadittavaa määrää, muuntuvat ne Wild-symboleiksi. Ennen bonuspelin käynnistymistä määritetään pelin kierrosten määrä ja yhteen pelin viidestä hahmosta liitetään kerroin.

Eräs bonuspelin jännittävä ominaisuus on Razor Split -symbolien mahdollisuus osua liikkuviin Wild-symboleihin, joka lisää symboliin kertoimen. Tavallisesta kertoimesta poiketen San Quentin xWays -pelissä kerroin tavallaan lisää päällekkäisten Wild-symbolien lukumäärää. Wild-symbolien kerroin voi olla enintään 512.

Jos bonuspelin aikana onnistuu nappaamaan uusia Scatter-symboleita, lisääntyy liikkuvien Wild-symbolien määrä (enimmäismäärä on 3) ja ilmaiskierroksia myönnetään lisää.

On tunnustettava, että San Quentin xWays on hieman kaksijakoinen peli, sillä peruspeli ei ole kovinkaan jännittävä, mutta bonuspeli on suorastaan huikea. Tästä syystä onkin hienoa, että bonuspelin voi halutessaan ostaa joko yhdellä, kahdella tai kolmella liikkuvalla Wild-symbolilla – hinta on 100, 400 tai 2000 kertaa panos.

Vakiomuodossaan pelissä on 243 voittolinjaa, mutta linjojen määrä voi kasvaa huimasti. Maksimivoittokerroin on uskomattomat 150 000!

On tunnustettava että volatilileetiltaan erittäin korkea peli ei hienosta toteutuksesta, hauskoista animaatioista ja ronskista huumorista huolimatta ole perusmuodossaan kovinkaan jännittävä ja bonuspelin käynnistymisessä saattaa kestää puuduttavan pitkään. Silti suosittelemme harkitsemaan tarkkaan bonuspelin ostamista – vaikka erityisesti kolmella Wild-symbolilla bonuspeli voi kertointen – tai siis Wild-symbolien jakamisen – myötä tuoda uskomattomia voittoja, on sen panokseen nähden 2000-kertainen hintakin melkoinen!

Toisaalta 20 sentin minimipanoksen ja uskomattoman maksimivoittokertoimen ansiosta peliä voi pelata pikkurahallakin ja silti tuurin käydessä päästä nauttimaan erittäin messevistä voitoista!

Kokonaisuutena San Quentin xWays on erittäin kiehtova peli. Se on upean näköinen, äänimaailma, tyyli ja huumori ovat sopivan röyhkeitä. Pelistä voi nautiskella pikkurahalla, mutta jos onni potkaisee oikein kunnolla, pääsee silti käsiksi huikeisiin voittoihin! Ja vaikka maksimivoitto jäisikin haaveeksi, on huikean jännittävä bonuspeli ehdottomasti kokemisen arvoinen!