Telia luo e-urheilusarjan Riot Gamesin ja DreamHackin kanssa

Telia luo e-urheilusarjan Riot Gamesin ja DreamHackin kanssaTelia, Riot Games ja DreamHack ovat kehittämässä pohjoismaista League of Legends e-urheilusarjaa. Yhteistyön hedelmiä päästään korjaamaan jo kesäkuussa, kun Telia Esportsin ensimmäinen pohjoismainen League of Legends -sarja näkee päivänvalon.

Rieot Gamesin suositussa League of Legends -taisteluareenapelissä kilpaillaan jo Pohjois-Amerikassa, Keski-Euroopassa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa. Pohjoismaiden sarja liittyy kansainvälisten League of Legends -kilpasarjojen joukkoon. Kansainväliset kilpasarjat huipentuvat jokasyksyisiin maailmanmestaruuskilpailuihin, joihin ovi on nyt avoinna myös pohjoimaisille pelaajille.

”E-urheilu on yksi maailman nopeimmin kasvavista urheilumuodoista. Haluamme tuoda Pohjoismaat voimalla kansainvälisen e-urheilun maailmankartalle ja tarjota pelaajille huippuluokan sisältöä ja kokemuksia. Vain taivas on rajana, kun arvioimme yhteistyömme tulevaisuutta”, kommentoi Suomen Telian toimitusjohtaja Heli Partanen.

Yhteistyön myötä Telia Esports -sarja laajenee Suomesta Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Jokaisessa maassa on omat, Telian tuottamat kansalliset sarjansa, joista kaksi parasta joukkuetta pääsee kilpailemaan ensin Pohjoismaiden- sekä edelleen Euroopan- ja maailmanmestaruudesta.

”Telian kanssa luomamme uusi ekosysteemi mahdollistaa lahjakkaiden kilpapelaajien ottelut kotikentällä. Lisäksi se luo amatööripelaajille mahdollisuuden nousta kohti ammattilaisuutta sekä League of Legensin faneille mahdollisuuden seurata paikallisotteluita lähetysten ja tapahtumien muodossa”, totesi Riot Gamesin Pohjoismaiden julkaisujohtaja Mo Fadl.