Suomen MM-turnaus jatkuu positiivisissa merkeissä!

Jääkiekon MM-kisat jatkuvat Slovakiassa Suomen osalta positiivisissa merkeissä.

Tanska ja Iso-Britannia varmasti nurin

Ensin kaatui Tanska varsin kliinisen esityksen
jälkeen 3-1 ja eilen Iso-Britannia hieman pakkopullalta haiskahtaneessa ottelussa 5-0.Suomi - Tanska - Iso-Britannia

Kuten olemme jo moneen kertaan todenneet, näillä otteluilla ei kovinkaan suurta merkitystä ole, sillä pudotuspeleissä lähdetään yhdellä tappiolla kylmästi kotiin. Täytyy kuitenkin muistaa se tosiasia, että B-lohkossa on kovia joukkueita ja lohkovoitolla Suomi todennäköisesti pystyisi välttämään vaikeimmat vastukset puolivälierissä.

Ranska ja Saksa vastassa

Seuraavaksi Suomi kohtaa sunnuntaina Ranskan ja tiistaina Saksan. Näistä kahdesta Saksa on ennakolta haastavampi vastus.

Tanska-pelin syväluotausta

Suomi pelasi jälleen eleettömästi omiin vahvuuksiinsa luottaen Tanskaa vastaan. Tanska ei missään tapauksessa ole heittopussi, sillä joukkueen runkopelaajilla on vakaa NHL- sekä KHL-tausta.

Kohtuullisen tasaisen avauserän jälkeen Tanska siirtyi 1-0 johtoon vahvalla ylivoimallaan. Suomi tuli kuitenkin tasoihin Kaapo Kakon huikealla yksilösuorituksella ja jälleen kerran nuori herra jätti kotikatsomot täysin sanattomiksi suorituksellaan. Sakari Mannisen tehtyä Suomelle 2-1 maalin erän loppupuolella, siirtyi Suomi tylyn tiiviiseen viisikkopeliin ja lamaannutti Tanskan. Harri Pesosen 3-1 maali kolmannessa erässä sinetöi Tanskan kohtalon.

Iso-Britannia kaadettiin myös!

Eilisestä Iso-Britannia – pelistä ei paljon tarvitse kirjoitella. Leijonat olivat varsin pintakaasulla liikenteessä ja huikean tasoeron saattelemana ottivat helpon 5-0 – voiton.

Vielä avauserässä Iso-Britannian maalivahti Ben Bowns pystyi pitämään joukkueen pelissä, mutta kaikki vähääkään jääkiekosta ymmärtäneet tiesivät jo silloin, että jossain vaiheessa taika katkeaa. Toista erää pelattiin vain 24 sekuntia, kun maali sitten saatiin Toni Rajalan toimesta ja tähän peli jo oikeastaan ratkesi.

Kolmosmaalivahti Juho Olkinuora teki MM-debyytin!

Suomen maalissa Juho Olkinuora kirjautti koko peliin vain 12 torjuntaa ja liian suuri tasoero vesitti pelin jännityksen nopeasti. Viime vuosina on paljon puhuttu siitä, että kisoissa on liikaa joukkueita ja kyllähän Iso-Britannia taitotasoltaan kuuluu alempiin divisiooniin.

Seuraava vastus on Ranska

Seuraavaksi Suomi siis kohtaa Ranskan, jonka kisat ovat olleet varsin alavireiset. Onkin varsin selvää, että Ranskan tärkein ottelu tulee olemaan Iso-Britanniaa vastaan – näillä näkymin tuon ottelun häviäjä tulee putoamaan 1A-divisioonaan ensi kaudeksi.

Samaan hengenvetoon on kuitenkin sanottava, että kyllä Ranskan pitäisi olla selkeästi brittejä edellä, mutta yhdessä ottelussa yllätykset ovat mahdollisia. Ranskan paidassa ainakin nimet: Texier, Bertrand ja Claireaux ovat suomalaisille tuttuja Liigasta, joten aivan yhtä helppoa ottelua, kuin Iso-Britanniaa vastaan lienee turha odottaa.

Unibetillä käy vedot kuumana!

Unibet jatkaa jälleen Suomen otteluissa tarjouksiaan. Tällä kertaa asiakkaat saavat 10 euron ilmaisvedon maanantain MM-matseihin, mikäli tallettavat pelitililleen 20 euroa ja lyövät vähintään 10 euroa Suomi – Ranska peliin. Lisäksi käynnissä on myös kisoihin sijoittuva lätkähaaste, jossa palkintona on liput valitsemaasi urheilutapahtumaan Euroopan sisällä sekä 1 500 euroa käteistä reissukassaan, sekä 10 000 euroa kaikkien sijoittuneiden kesken (2-50).

Lauantai-päivän otteluvihjeet

Lopuksi vielä pieni vihje päivän peleihin – lauantain pelit ovat varsin epätasaisia ja niissä on selkeät suosikit. Isäntämaa Slovakia kohtaa Iso-Britannian ja voittajasta ei liene epäselvyyttä, uskomme brittien kuitenkin puolustavan nöyrästi ja vihjaamme Unibetilta: Slovakia – Iso-Britannia (alle 7 maalia) kerroin 1,94.

Unibetin kertoimiin!