Spelinspektionen sakotti Kindrediä

Spelinspektionen sakotti KindrediäRuotsin peliviranomainen Spelinspektionen on määrännyt Kindred Groupille 100 miljoonan kruunun (noin 9,1 miljoonaa euroa) sakot pelimääräysten rikkomuksesta. Spelinspektionin mukaan Kindred Groupin omistaman Spoonikerin verkkosivuilla tarjottiin säännösten vastaisia bonuksia sekä yhtiön lisenssiin kuulumattomia lottopelejä.

Spelinspektion pitää Spoonikerin rikkomuksia vakavina; tavanomaisesti sanktion maksimisumma on 10% yhtiön liikevaihdosta, mutta Spelinspektionin mukaan korkeampi summa oli perusteltu rikkomuksen luonteen ja niiden runsauden perusteella. Spelinspektionen kuitenkin kiittää yhtiötä siitä, että se on korjannut toimintaansa ja uskoo, että yhtiö tuleekin jatkossa noudattamaan toiminnassaan annettuja säädöksiä.

Kindred pitää virheellisenä Spelinspektionin tulkintaa, jonka mukaan Spoonikerin tarjoukset, kilpailut ja promootiot olisivat olleet lainsäädännön kieltämiä taloudellisia kannusteita. Kindred aikookin valittaa päätöksestä, sillä yhtiön mukaan Ruotsin vuonna 2019 uudistunut pelilainsäädäntö on monilta osiltaan tulkinnanvarainen. Yhtiö toivookin selkeyttä ja johdonmukaisuutta lain soveltamiseen.

Kindred operoi muiden muassa Unibetiä, iGamea, Kolikkopelit.comia ja Casinohuonetta.