Sisäministeriö arvioi arpajaislain uudistustarpeita

Sisäministeriö arvioi arpajaislain uudistustarpeitaSisäministeriö on käynnistänyt hankkeen, jonka tavoitteena on arvioida arpajaislain uudistustarpeita. Tarkoitus on erityisesti arvioida mahdollisuuksia rahapelaamisen haittojen ehkäisyyn ja vähentämiseen. Lisäksi sisäministeriö tutkii mahdollisuuksia Veikkauksen yksinoikeusjärjestelmän turvaamiseen.

”Arpajaislain uudistamisella hallitus pyrkii sekä hillitsemään pelihaittoja että varmistamaan rahapelaamisen keskittymisen vastuulliseen ja valvottuun pelitarjontaan”, kertoo sisäministeri Maria Ohisalo.

Hankkeen myötä valmisteltavassa mietinnössä arvioidaan pakollisen tunnistautumisen laajentamista, peliautomaattien ja myyntipisteiden sijoittelua, rahapelien markkinointia, pelaajadatan keräämistä ja sen hyödyntämistä, maksuliikenteen käyttöönoton selvittämistä, Veikkauksen liiketoiminnan kehittämistä sekä kansainvälisiä seikkoja, kuten peliserverin sijaintia ja kansainvälisiä yhteispoolipelejä koskevia asioita. Lisäksi hankkeessa käsitellään tarpeen mukaan myös muita asiakokonaisuuksia.

Tarvetta arpajaislain uudistukselle perustellaan Veikkauksen toimintaedellytysten turvaamisella nopeasti muuttuvassa toimintaympäristossä, millä puolestaan pyritään varmistamaan rahapelihaittojen tehokas torjunta.

Hanketta varten on perustettu sekä ohjaustyhmä että työryhmä. Hankkeen on tarkoitus valmistua marraskuun loppuun mennessä.