Sensaatiomainen voitto Venäjästä – Finaalissa vastassa Kanada!

Leijonat ovat tehneet kisoissa monenlaisia
urotekoja ja kaikki odotukset olivat jo ennen eilistä semifinaalia ylitetty moneen kertaan. Tämäkään ei vielä riittänyt Leijonille ja joukkue kaivoi vielä taskustaan kisojen parhaan pelinsä.

Suomi - Venäjä - MM 2019

Venäjä pelasi huomattavasti yhtenäisempänä kuin vaappunut Ruotsi edellisessä ottelussa, mutta silti Suomi sai kaavittua makoisan 1-0 voiton Venäjän tähtisikermästä. Kuten jo niin moneen kertaan on todettu, Leijonien ase näissä peleissä on hiottu pelitapa, jota kaikki pelaajat noudattavat nöyrästi. Pelitapa ei välttämättä ole se silmiä hivelevin ja pelin jälkeen katkerat venäläiset haukkuivat antaumuksella Suomen pelitapaa lajin vastaiseksi sekä epäviihdyttäväksi – otamme nämä sanat luonnollisesti kehuina.

Pelin kulku + Kevin Lankisen nollapeli!

Itse peli oli raadollista kiekkoa, jossa töitä tehtiin 60 minuuttia, vaikka Suomen pelitapaa tai muuta epäoleellista hakisin, ei Suomen voittoa pelitapahtumiin nähden voi pitää ansaitsemattomana. Suomen sankareita pelissä oli paljon, mutta muutama nimi voidaan kyllä huoletta nostaa – maalissa Kevin Lankinen oli jäätävä, nollapelin jälkeen ei kiekko-ottelussa voi kuin nostaa hattua.

Toinen sankari oli luonnollisesti Marko ”Mörkö” Anttila. Pieneen kulttimaineeseen noussut duunarihyökkääjä teki ottelun ainoan maalin ja raatoi pyyteettömästi täydet 60 minuuttia. Hieno voitto, joka on toki nollattava nopeaan, sillä loppuottelu on jo nurkan takana.

Kanada löylytti Tsekin

Toisessa välierässä Kanada voitti Tsekin yllättävän selvin numeroin. Itse ottelu oli varsin tasainen, mutta Kanada voitti ottelun selkeästi maalivahtipelissä, jossa Tsekki epäonnistui. Kanada käytti isolla prosentilla paikkansa, kun taas Tsekki ei saanut kiekkoa pussiin hyvistäkään paikoista. Jääkiekko on maalintekopeli ja Kanada osoitti sen jälleen kerran.

Sunnuntain finaali!

Loppuottelu ja Suomi kohtaa Kanadan. Rehellisyyden nimissä on helppo sanoa, että kukaan asiantuntija ei nähnyt tätä tapahtuvan. Toki Leijonien hyvien esitysten jälkeen takit kääntyvät viuhuen ja joukkuetta aluksi kritisoineet toimittajat ovatkin yhtäkkiä olleet koko ajan Jukka Jalosen pelitavan myötä tietoisia Leijonien mahdollisuuksista.

Suomi voitti Kanadan turnauksen avausottelussa, mutta siihen on täysin turha palata. Pohjois-Amerikkalaiset joukkueet eivät syty alkusarjan peleistä ja vasta nämä jatkopelit ovat se, jossa joukkue syttyy pelaamaan.

Tämän vuoden Kanada ei kuitenkaan vaikuta lyömättömältä, olihan se jo pudota Sveitsille puolivälierissä – Kanada tasoitti tuon ottelun ainoastaan 0,4 sekuntia ennen loppua ja voitti jatkoajalla.

Kanada on suosikki – Yllättääkö Suomi jälleen?

Kanada lähtee otteluun selvänä suosikkina, mutta kuten Suomi on osoittanut, mikään ei ole mahdotonta. Kyseessä on kuitenkin vain yksi ottelu, joten pienetkin asiat saattavat ratkaista ottelun kulun. Suomen pelitapa on jo niin hioutunut, että se tuskin pettää ja tällöin katseet kääntyvät maalin suulle, jossa Kevin Lankinen lienee uransa kovimmassa paikassa.

Kanada osoitti jo Tsekkiä vastaan, miten kliininen se on viimeistelemään ja Lankiselta odotetaankin kovia koppeja. Peukut pystyyn Leijonille, mutta kävi ottelussa miten tahansa, on Suomi ylittänyt odotukset jo moninkertaisesti ja ansaitsee turnauksesta jättimäisen plussan.

Mitalipelit ja Unibet!

Illan otteluun kannattaa jälleen Unibetilta käydä hakemassa ilmainen Leijonien matsipäivän tarjous. Etu on ilmainen, joten saat lisäjännitystä mukavasti illan otteluun.

Kisojen viimeisenä vihjeenä lähdemme luonnollisesti Kanada – Suomi – otteluun. Kanadan välierä osoitti, että pelin kuva Kanadan peleissä on varsin avonainen ja maalipaikkoja tulee ottelussa varmasti molempiin päihin. Otammekin peleihin tarjouksen:

Molemmat joukkueet tekevät vähintään 2 maalia: Kyllä – kerroin 1,90. Jännittävää peli-iltaa!