Ruotsi on lyöty! – Suomen uskomaton tarina jatkuu!

Ennen kisoja heittopussiksi yleisesti nimetty Suomi jatkoi huikeita esityksiään Slovakian MM-kisoissa. Isona suosikkina otteluun lähtenyt Ruotsi kaatui jatkoajalla Sakari MannisenSuomi - Ruotsi - puolivälierä - MM 2019 hienoon maaliin 5-4. Luonnollisesti koko joukkuetta on toki suuresti kiittäminen, mutta juurikin Manninen oli pelin hahmo – tehot 1+3 kertovat paljon.

Itse peli oli todella kummallinen sillisalaatti, jossa sattui ja tapahtui. Ensimmäisen erän jälkeen peli näytti kääntyvän selvästi Ruotsille ja varsinkin kun Ruotsin junioritähti Elias Pettersson maalasi heti toisen erän alussa tilanteeksi 3-1, alettiin kotisohvilla jo miettimään murskajaisia. Toisin kuitenkin kävi, Ruotsi lopetti käsittämättömästi pelaamisen ja päästi Suomen peliin mukaan – Petteri Lindbohm ja Rami Hakanpää kiittivät kunniasta ja toivat Suomen tasoihin. Aivan erän lopussa Ruotsi kuitenkin onnistui siirtymään 3-4 johtoon yhdestä harvoista hyökkäyksistään. Kolmanteen erään Ruotsi lähti täysin puolustamaan maalin johtoaan ja Suomi sai tilaa – jälleen käsittämätön ratkaisu valmennukselta.

Suomi tasoitti 3. erän lopussa ilman maalivahtia – Manninen ratkaisi pelin!

Ruotsin taistelu kesti pitkään, mutta aivan erän lopussa, Suomen pelatessa jo ilman maalivahtia, Marko Anttila huudatti suomalaiskatsomoa – 4-4. Jatkoaika kolmella kolmea vastaan on aina aavistuksen tuuripeliä ja tällä kertaa arpa osui Suomelle, Sakari Manninen kruunasi iltansa komealla laukauksella.

Puolivälierien antia muista otteluista

Muissa puolivälierissä ei yllätyksiä nähty, vaikka Sveitsillä oli kaikki avaimet käsissään pudottaa suursuosikki Kanada. Sveitsi johti ottelua pitkään ja Kanada onnistui tasoittamaan sen vain 0,4 sekuntia ennen pelin loppua ja ratkaisemaan voiton jatkoajalla. Venäjä ja Tsekki voittivat odotetusti ottelunsa, vaikka erittäin tiukkaa vääntöä olikin tarjolla. Molemmat ottelut päätyivät vain maalin voittoihin.

Perjantaina välipäivä – Välierät lauantaina jolloin vastassa kivikova Venäjä

Perjantai on kisoissa välipäivä ja lauantaina pelataan kuumat välierät. Suomi saa vastaansa valitettavasti Venäjän, joka on nyt jäljellä olevista joukkueista tämän hetken kunnon perusteella vahvin. Koko kisan vakuuttavasti esiintynyt Venäjä on äärimmäisen vaikea vastus, mutta sitkeä Suomi yrittää luonnollisesti jälleen laittaa kapuloita rattaisiin. Joukkueiden nimilistoja ei edes kannata verrata, sillä Venäjän rosteri on paperilla aivan karmaisevan kova – Ovetchkin, Malkin, Kovaltchuk, Kutcherov jne. – lista on vakuuttava.

Suomen aseet ovat tähänkin otteluun tismalleen samat kuin koko turnaukseen: Pelaaminen joukkueena, sovitun pelitavan mukaan. Toki loistava maalivahtipeli sekä ripaus tuuria tarvitaan mukaan. Venäjällä ei heikkoja kohtia ole ja se on pelannut kaiken kukkuraksi vielä varsin kurinalaisen turnauksen, vaikeaa tulee jälleen olemaan, mutta nostamme luonnollisesti peukut pystyyn Suomelle!

Unibetillä ilmainen tarjous Leijonien Välierä-peliin!

Unibet tarjoaa jälleen lauantain otteluun Leijonien matsipäivän tarjouksen asiakkailleen. Kannattaa jälleen käydä tarkistamassa se, sillä kyseessä on täysin ilmainen tarjous. Pelivihje lauantain otteluun nostetaan jälleen maalintekijöistä. Suomen maaleista Ruotsia vastaan peräti 3 tuli pakkien lavoista, Suomen pelityyli on nostaa pakkeja hyökkäyksiin ja pelata paljon viivan kautta. Lisäksi Suomen ratkaisupaikkoja tulee olemaan ylivoimat, joten otamme maalintekijäksi otteluun paljon laukovaa, sekä ylivoimalla pelaavaa Mikko Lehtosta.

Unibet: Mikko Lehtonen tekee maalin: kerroin 7,5