Playtech pahoittelee sääntörikkomuksia

Playtech pahoittelee sääntörikkomuksiaIson-Britannian peliviranomainen UK Gambling Commission on kutsunut Playtechin tytäryhtiön PT Entertainmentin taannoisia säädösrikkomuksia systemaattisiksi. Julkaisemassaan vastauksessa Playtech myöntää rikkomukset ja kertoo kompensoimalla rikkomuksia tekemällä huomattavia lahjoituksia mielenterveystyöhön ja pelihaittojen ehkäisyyn.

Playtech on jo aiemmin tehnyt yli 600 000 punnan lahjoituksen pelihaittoja ehkäisevään työhön. Nyt yhtiö kertoo nostavansa lahjoitettavan summan 3,5 miljoonaan puntaan. Yhtiö on myös lopettanut tytäryhtiönsä toiminnan, mutta huomauttaa, että lopetuspäätös tehtiin ennen UKGC:n tutkinnan aloittamista. Lisäksi Playtech on luvannut lahjoittaa yhteensä 5 miljoonaa puntaa hyväntekeväisyystyöhön seuraavien viiden vuoden kuluessa.

– Tutkimuksen löydökset eivät kuvasta Playtechin tämänhetkistä toimintaa. Vaikka olemme tehneet monia tärkeitä positiivisia muutoksia, on tärkeää myöntää menneet virheet ja kasvattaa panoksia hyväntekeväisyystyöhön. Haluamme siten kertoa sekä sidosryhmillemme että laajemmalle yleisölle, mitä me tänään edustamme ja kuinka pyrimme toimimaan, kertoi Playtechin hallituksen väliaikainen puheenjohtaja Claire Milne.

UKGC tutki PT Entertainmentin toukokuun 2015 ja syyskuun 2017 välisen ajan toimia. Tuskimuksissaan UKGC löysi ”vakavia ja järjestelmällisiä puutteita” yhtiön sosiaaliseen vastuullisuuteen ja rahanpesun vastaiseen toimintaan liittyvissä menettelyissä. Yhtiö ei ottanut yhteyttä asiakkaaseen, vaikka useita tämän luottokorttimaksuja oli hylätty. Lisäksi yhtiö oli antanut palaajille VIP-statuksia varmistamatta heidän maksukykyään.

Playtech pahoitteli PT Entertainmentin toimintaa ja kertoi ottavansa siitä täyden vastuun. Yhtiö myös kertoo myös reagoineensa PT Entertainmentin sääntörikkomuksiin ja muokanneensa toimintatapojaan varmistaakseen, että vastaavaa ei pääse tapahtumaan tulevaisuudessa.