Pafin liikevaihto ja tulos kasvoivat rajoituksista huolimatta

Pafin liikevaihto ja tulos kasvoivat rajoituksista huolimattaAhvenanmaalainen peliyhtiö Paf kertoi liikevaihtonsa nousseen viime vuonna 2,1% yhtiön asettamista pelaamisrajoitteista huolimatta. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli 114,2 miljoonaa euroa ja tulos 25,6 miljoonaa euroa (+4,1%).

Vuodesta 2018 alkaen Paf on luokitellut asiakkaansa nettopelaamisen mukaan ja ottanut käyttöön toimia, joilla pyritään ehkäisemään ongelmapelaamista. Yli 30000€ hävinneiden pelaajien osuus olikin enää 0,04% Pafin pelaajista, kun osuus vuonna 2018 oli 0,13%. Voitollinen vuosi oli 30,8 prosentille pelaajista, ja heidän yhteenlaskettu voittosummansa oli 23 miljoonaa euroa.

Paf on jo aiemmin ottanut käyttöön pelaajille asetetut vuotuiset tappiorajat ja vuoden 2020 alusta uudeksi rajaksi asetettiin 25000€. Paf käyttää pakollisia rajoituksia, sillä yhtiön mukaan vapaaehtoisten rajoitusten asettaminen ei ole yhtä tehokas tapa peliongelmien ehkäisyyn.

Lisäksi Paf julkaisi jo toista kertaa pelaajasegmenttiensä voitto- ja tappiosummat. Veikkauksen salailuun verrattuna Pafin avoimuus tuntuukin poikkeukselliselta.

”Uskomme, että avoimuus antaa meille uskottavuutta vastuullisen pelaamisen suhteen, ja olemme tyytyväisiä, että kehitys näyttää kulkevan positiiviseen suuntaan”, kommentoi Pafin toimitusjohtaja Christer Fahlstedt.

Paf on päättänyt jakaa osinkoina 40 miljoonaa euroa, eli vuoden 2019 voiton lisäksi osinkoa jaetaan aiempien vuosien voittovaroista. Osinko maksetaan Ahvenanmaan maakuntahallitukselle koronaviruksen vaikutuksia minimoivaan työhön.

”Pafin tarkoitus on tuoda hyötyä yhteiskunnalle ja tänä vuonna onkin erityisen hienoa, että panoksemme voi olla vielä tavallistakin suurempi”, Fahlsted totesi.