NetEnt: Golden Grimoire-pelin esittely!

NetEnt on tuonut markkinoille viime aikoina varsin keskinkertaisia pelejä ja valitettavasti Golden Grimoire on pakko luokitella myös Golden Grimoire - NetEntkevyeksi pettymykseksi. Peli sijoittuu muinaiseen aikaan ja pelin parhaiten maksavat symbolit ovat tuon ajan maagisia merkkejä. Golden Grimoire on viiden rullan ja neljän linjan peli, jossa on 40 kiinteää voittolinjaa. Se on matalan varianssin peli ja sen RTP on 96,44%. Slotti on luonnollisesti pelattavissa sekä pöytäkoneilla, että erilaisilla mobiililaitteilla.

Tämän päivän sloteissa on yleensä joitain toiminnallisuuksia, jotka yrittävät erottaa ne valtavirran tarjonnasta. Golden Grimoiren osalta tämä toiminnallisuus on niin sanottu ”Mystery Symbol” – toiminnallisuus. Näitä ”Mystery Symboleita” voi normipelin aikana olla rullissa 2,3 ja 4. Kierroksen päätyttyä ne muuttuvat joksikin pelin symboliksi, tai parhaassa tapauksessa wildiksi. Luonnollisesti tämä mahdollistaa suuriakin voittoja, jos ensimmäisessä rullassa on sama symboli kuin ”Mystery Symboleissa” – wildin osalta tilanne on luonnollisesti parempi, sillä tyypilliseen tapaan wild korvaa kaikki muut merkit paitsi scatterin. Golden Grimoire tarjoaa myös ilmaiskierroksia, joihin pelaaja pääsee, jos saa edellä mainitun scatterin rullille 1,3 ja 5 yhdellä pyöräytyksellä. Ilmaiskierrosten määrä pelissä on aina vakio ja se on 8. Normaaliin tapaan ilmaiskierrokset tarjoavat hieman ylimääräistä herkkua ja Golden Grimoiren tapauksessa ”Mystery Symbolit” muuttuvat pysyviksi. Tämä tarkoittaa siis sitä, että saatuasi ”Mystery Symbolin” ilmaiskierrosten aikana, se pysyy paikallaan kaikkien ilmaiskierrosten ajan – merkki luonnollisesti arvotaan joka kierros uudestaan. Tästäkin on olemassa poikkeus, sillä jos pelaaja saa ”Mystery Symbolin” muuttumaan wildiksi, saa pelaaja pysyvän wildin loppujen ilmaiskierrosten ajaksi.

Kuten alussa jo totesimme, Golden Grimoire ei kovin korkeita arvosanoja saa. Pelin varianssi on jätetty varsin matalaksi ja suurin mahdollinen voitto on ainoastaan 200x panos, jos pelaaja onnistuu täyttämään koko pelialueen punaisella hämähäkkikorulla. Vaikka ”Mystery Symbolien” käyttö ja ilmaiskierrosten aikana mahdollinen pysyvien wildien tilanne antaakin toivoa, jättää peli varsin valjun kuvan itsestään. Toki samaan hengenvetoon on sanottava, että NetEnt ei tässäkään slotissa petä käyttäjäkokemuksen osalta. Pelaaminen on äärimmäisen sujuvaa ja grafiikat sekä äänet ovat taattua laatua. Golden Grimoire jättää parannettavaa ja varsinkin matala varianssi on nuhjuinen ratkaisu tämän päivän slottimaailmassa. Vaikka suurehkot voitot ovat luonnollisesti harvinaisia, on niiden pois jättäminen jo lähtökohtaisesti arveluttava temppu ja jättää pelaajalta suurimman jännityksen piippuun.

Jäämme odottamaan, mitä NetEnt tulee tarjoamaan ennakkoon pientä hypeä saaneilla lisenssipeleillään: Narcos, Conan sekä Ozzy Osbourne. Näiden lisenssipelien osalta NetEnt on kuitenkin yleensä onnistunut ja jonkinlaista nousua se alkaakin kaipaamaan, sillä muiden peliyhtiöiden pelit alkavat kisata jo vahvasti NetEntin kanssa.

Pelaa Golden Grimoire-peliä Kalevala Kasinolla!