F1-sarjan ennakoidaan jatkuvan heinäkuussa

F1-sarjan ennakoidaan jatkuvan heinäkuussa

Kuva: formula1.com

Formula 1 -sarjan ennakoidaan olevan yksi ensimmäisenä jatkuvista urheilusarjoista. Vaikka kesäkuun lopun Ranskan GP on peruutettu viranomaispäätöksellä koronavirustilanteeen vuoksi, Formula 1 -organisaatiossa luotetaan siihen, että kilpailut voivat käynnistyä uudelleen heinäkuussa.

”Olemme tietysti pettyneitä sekä fanien että koko F1-yhteisön puolesta, että Ranskan GP jää ajamatta. Kunnioitamme kuitenkin Ranskan viranomaisten päätöstä, ja odotamme, että F1-sarja saapuu Paul Ricardiin pian uudelleen”, totesi F1-organisaation toimitusjohtaja Chase Carey.

F1-organisaation tavoitteena on aloittaa kilpaileminen Itävallan GP:stä, joka järjestetään 3.-5. heinäkuuta. Ainakin ensimmäiset kilpailut ajettaneen ilman yleisöä.

”Pyrimme järjestämään kilpailuja Euroopassa heinä-syyskuussa ja syys-marraskuussa Aasiassa ja Amerikan mantereilla. Kausi päättyy Persianlahden alueella Bahrainin sekä perinteisen Abu Dhabin finaalin merkeissä. Oletamme, että kokonaisuudessaan kausi tulee sisältämään 15-18 kilpailua. Terveys ja turvallisuus on kuitenkin kaikkein tärkeintä, emmekä kilpaile, jos emme voi olla varmija siitä, että voimme hallita sekä riskejä että mahdollisia ongelmia luotettavasti”, Carey kertoi.

Careyn mukaan itse tautitilanteen lisäksi yksi merkittävimmistä haasteista liittyy menettelyihin, joita tiimien ja muiden asiaankuuluvien henkilöiden kuhunkin maahan pääsy ja niissä toimiminen edellyttää.

Aiemmin myös Dorna Sports, joka hallinnoi MotoGP- ja World Superbike -sarjoja, ilmoitti, että ratamoottoripyöräilyn molemmat maailmanmestaruussarjat tulevat jatkumaan heti, kun se on turvallista ja mahdollista. Viranomaisrajoitusten vuoksi Suomen MotoGP-osakilpailua ei kuitenkaan järjestetä ainakaan alkuperäisen aikataulun mukaisesti.