Bundesliga jatkuu ensi viikolla

Bundesliga jatkuu ensi viikollaUrheiluvedonlyönnin ystävien odotus on päättymässä, kun Saksan jalkapallon mestaruussarja Bundesliga jatkuu ensimmäisenä suurena urheilusarjana koronaviruspandemian jälkeen. Sarjan kaksi ylintä divisioonaa pelaavat seuraavan kerran 16. toukokuuta.

Sarjat ovat olleet tauolla maaliskuun puolivälistä alkaen. Järjestäjien toiveissa oli jatkaa pelaamista jo huhtikuussa, mutta viranomaisvaatimusten vuoksi se ei ollut mahdollista. Saksan viranomaisten todettua 6. toukokuuta koronaviruksen ensimmäisen aallon taittuneeksi ja ilmoitettua tiettyjen varotoimien purkamisesta, Bundesligan järjestäjä Deutsche Fussball Liga (DFL) ilmoitti, että Bundesligan kaksi ylistä sarjatasoa jatkavat otteluita 16.-17. toukokuuta pelaamalla tyhjille katsomoille. Jos Saksassa ei aseteta lisärajoituksia, ja sarjat voivat jatkaa pelaamista, päättyvät sarjat 27. kesäkuuta.

Yhtenä sarjojen jatkumisen ehtona pelaajia, joukkueiden henkilökuntaa sekä muita pelien järjestämiseen liittyvää henkilöstöä testataan säännöllisesti koronaviruksen varalta. Edellisellä kerralla testejä suoritettiin 1695, joista kaksi oli positiivista.

Avausviikonlopun kärkiotteluissa Union Berlin saa vieraakseen sarjajohtaja Bayern Münchenin, toisella sijalla oleva Borussia Dortmund kohtaa FC Schalke 04:n ja sarjakolmonen RB Leipzig ottaa mittaa SC Freiburgista.