Brittitutkimus: pelaaminen ei ongelma pandemian aikana

Brittiläisen riippumattoman peliongelmiin ja niiden ehkäisyyn keskittyvän GambleAware-hyväntekeväisyysjärjestön teettämän tutkimuksen mukaan ylivoimainen enemmistö Isossa-Britanniassa asuvista uhkapelien ystävistä joko vähensi pelaamistaan tai piti sen ennallaan Covid-19-pandemian aikana. Ainoastaan 4 prosenttia tutkimukseen vastanneista kertoi lisänneensä kulutustaan pelaamiseen.

GambleAware oli ennen tutkimusta huolissaan siitä, että riskipelaajina pidetyt lisäisivät pelaamistaan liikkumisrajoitusten aikana. Yli 63 riskipelaajina pidetyistä kertoi käyttäneensä netticasino-operaattorien tarjoamia työkaluja, joiden tarkoitus on ehkäistä ongelmapelaamista. Myös GambleAwarelta pyydetyn tuen ja neuvojen määrä laski pandemian aikana, joten huolta pelaamiseen liittyvistä riskeistä voinee pitää aiheettomana.

Tutkimuksessa kuitenkin havaittiin myös esteitä avun pyytämiselle. Näitä olivat muun muassa tiedonpuute ja liikkumisrajoitusten aiheuttama henkilökohtaisten tapaamisten vähentyminen. GambleAware toivookin jatkossa entistä parempaa tiedottamista saatavilla olevasta tuesta.

Suomessa ongelmapelaajia tukee Peluuri.